Naar alle berichten
Judith aan het woord

Judith aan het woord

‘Ik zie mijn collega’s vaker dan mijn vrienden. Dan is het toch heel fijn als ik goed met ze overweg kan.’ Dit is iets wat een vriendin laatst tegen me zei. We hadden het over werk, dat ons studentenleven nu toch echt voorbij is en wat dat met ons doet. Daar waar ik het eerst vanzelfsprekend vond om veel mensen vaak te zien, heb ik steeds meer door hoe kostbaar tijd is. En hoe belangrijk het is om je veilig te voelen op een plek waar je veel tijd doorbrengt.

Voel jij je sociaal veilig op je werk? Heb je het gevoel dat je jezelf kunt zijn? Voel je je onderdeel van je team, kun je doen waar je goed in bent? Durf je risico’s te nemen en nieuwe ideeën aan te dragen? Heb je plezier op je werk? Mooi! Dan kun je jezelf gelukkig prijzen!
 
Niet overal is dat het geval. Vaak wordt sociale veiligheid gezien als een onderwerp dat afgevinkt moet worden, net als alle andere taken. Iets dat ‘er ook nog was’. En dat terwijl het juist de basis is. Het is het begin.
 
Sinds kort werk ik als trainer-psycholoog bij dinsdag., waar we ons bezighouden met de bevordering van sociale veiligheid binnen organisaties. Zo werk ik mee aan een project binnen die ziekenhuissector over intern ongewenst gedrag, en in de jeugdzorg over de aanpak van extern ongewenst gedrag. Het zijn omgevingen waar werkdruk, personeelstekort en agressie van buitenaf een grote rol spelen.
 
Bij dinsdag. stimuleren we de onderlinge dialoog. We werken iedere dag samen met onze opdrachtgevers aan samenhangend beleid, methodieken, tools en interventies om organisaties, leidinggevenden, teams en individuen te ondersteunen bij het werken aan gezamenlijke doelen.
 
Wil je ook met ons werken aan een wereld waar iedereen meetelt en meedoet? Neem dan contact op met Judith. 

Meer berichten

20231017_Podcast_SoFoKles
‘Wanneer had jij voor het laatst een goed gesprek?’
Bericht 20230405
20230417_Het belang van fouten bespreekbaar maken